2005-01-31

Kvinnliga förare då och nu

Det är inte bara taxibilar som väcker mitt intresse utan även förarna. Efter att han haft haft svårt att komma ut i en trafikerad rondell bjöd eftermiddagens förare på en djupanalys av skillnaden mellan kvinnliga bilförare nu och förr. Han hade tillbringat de första 10 åren som förare med att reta upp sig på alla tanter som var alltför snälla och gjorde saker som att stanna vid grönt ljus för att vifta fram en fotgängarna som hade röd gubbe. Nu däremot körde alla kvinnor tuffare. Inte bara tuffare än de körde tidigare utan även betydligt tuffare än oss män.

Han visste naturligvis också varför. Männen vet att de själva skulle kunna gå ut och klappa till någon som bär sig riktigt dumt åt så de aktar sig för att köra helt respektlöst. Kvinnor däremot vet att de aldrig behöver riskera att få stryk av en man och släpper därför aldrig till en milimeter i onödan.

Han längtade tillbaka till de överbeskyddande tanterna. Jag längtade ut ur taxin. Skillnaden var att det var min längtan som blev uppfylld.